Arhiv za mesec marec, 2011

Uporabni pripomočki za nego

ponedeljek, marec 28, 2011 @ 08:03 dop
Avtor: admin

Vse bolj je v upadu uporaba bombažnih brisač in čistilnih robčkov za umivanje ter nego otrok in odraslih. Tako kakor plenice, že kar nekaj časa obstajajo tudi krpice, rokavice in brisače za enkratno uporabo.

Na začetku so imele pomanjkljivosti, kakor so: premajhna vpojnost, grobi materiali,… Sedaj pa so z novimi materiali (airlaid, molton,…) te pomanjkljivosti odpravljene.

Se na ritki vašega malčka pojavljajo plenični izpuščaji?

ponedeljek, marec 28, 2011 @ 08:03 dop
Avtor: admin

Preizkusite otroške pleničke BAMBO EKO, ki so prijazne otroški ritki in okolju. Zagotavljajo optimalno udobje otroka z minimalnim vplivom na okolje. Približno 80% pleničke je izdelane iz celuloze in papirja. Okoljevarstveni znak "SWAN" zagotavlja,da je 5% superabsorberja razgradljivega.

Zračna tekstilu podobna zaščitna plast omogoča dobro zračenje kože pod pleničko, zmanjša se vsebnost vlage in možnost nastanka pleničnega izpuščaja.

Plenička BAMBO ne vsebuje belil in losionov. Osnovne surovine so beljene s kisikom in ne vsebujejo lateksa, pač pa lycro.

Se tudi vi soočate s težavo povešene maternice?

ponedeljek, marec 21, 2011 @ 11:03 dop
Avtor: admin

Marsikatera ženska se predvsem v starejšem življenjskem obdobju spopada s povešeno maternico. Sam zdrs maternice ven iz njenega naravnega položaja pa se lahko pojavi tudi pri mlajših ženskah kot poporodna posledica. Za vrnitev maternice v njen običajen položaj lahko ginekolog  pacientki predpiše pesar.

Pesar je dejansko medicinski pripomoček, ki nudi oporo povešeni maternici. Pesarji so medicinski pripomočki iz prožnega silikona z posebno kovino v sredini, ki pomaga obdržati tako obliko pesarja kot ga posamezna pacientka potrebuje in je na ta način prilagodljiv tudi najzahtevnejši uporabnici. Pesar si lahko mlajše ženske, ki imajo dober oprijem in gibljivost prstov, vstavijo same podobno kot tampon. Vendar pa je potrebna predhodna vaja pri ginekologu. Pesar se vstavi vsako jutro in odstrani vsak večer. Pomembna je redna skrb za higieno in čiščenje pesarja, najboljše s tekočo vodo in intimnim milom. Starejšim ženskam pa pesar vstavi ginekolog in z rednimi pregledi skrbijo za higieno le tega in zmanjšamo možnost infekcije, krvavitve,…

Terapija s pesarjem je namenjena (v kombinaciji s fizioterapijo,..) zdravljenju oz.vsaj zmanjšanju težav. Z vsakodnevnim odstranjevanjem oz.na 4 tedne pri zdravniku (če je tako svetovano-za starejše pacientke) zmanjšamo možnost infekcije, krvavitve,…

Pesarji se uporabljajo vedno v kombinaciji z estrogensko terapijo razen v stanjih, ki prepovedujejo uporabo le-te. Pomembno je da pesar uporablja vedno ista oseba. Hrani se pri sobni temperaturi. Čisti se pod tekočo toplo vodo, brez dezinfekcijskih sredstev. Lahko se uporabi blago intimno milo.

Naj vaša koža zadiha – pripomočki za inkontinenco Abri Form Premium

ponedeljek, marec 21, 2011 @ 09:03 dop
Avtor: admin

Koža mora dihati. Program izdelkov za vse stopnje inkontinence Abena Premium z zračno zaščitno plastjo Air Plus koži omogoča ravno to, poleg tega pa je zmajšana možnost iztekanja urina ali blata ob pravilni uporabi in namestitvi. Zračno zaščitno plast Air Plus lahko primerjamo z Goretexom – materialom, ki se uporablja pri vodoodpornih oblačilih.

Air Plus zunanja zaščitna folija

Air PlusZunanja zaščitna folija v programu izdelkov za inkontinenco Premium je unikatna. Dve različni foliji sta laminirani v eno : zračna polietilenska ( PE ) in netkana polipropilenska ( PP ) folija.

Laminat dveh različni folij ima specifične prednosti:

  • Air Plus zaščitna folija je močnejša kot klasična PE folija in je skoraj neslišna
  • v primerjavi s klasično folijo je Air Plus na otip podobna tekstilu

Linija Soft-Care

ponedeljek, marec 21, 2011 @ 08:03 dop
Avtor: admin

Podjetje Abena je oblikovalo široko paleto izdelkov za osebno higieno, ki so namenjeni predvsem zdravstvenim delavcem. S pomočjo slednjih si prizadevamo  doseči vse sodobne zdravstvene standarde. Prav zato smo se odločili, da bo naša linija nosila ime Soft-Care.

Soft-Care linijo sestavljajo krpice in rokavice za umivanje narejene iz različnih materialov, kot so:

  • Airlaid
  • Molton   
  • Netkani materiali