Arhiv za mesec julij, 2012

Molly – pozicijska blazina za preprečevanje razjed na petah

petek, julij 20, 2012 @ 12:07 pop
Avtor: admin

Najpogostejši vzroki za nastanek razjed zaradi pritiska – preležanin so predolgotrajen pritisk na obremenjeno mesto, trenje, strižne sile ter vlažnost kože. Peti sta med najbolj obremenjenimi deli telesa, saj na zelo majhno površino kože deluje velika sila. Poleg tega pa le tenka plast podkožja loči povrhnjico kože in kost ter omogoča zaščito pete pred delujočimi strižnimi silami, trenjem in pritiskom na peto. Pri nepokretnih ter težko pokretnih osebah lahko te sile vodijo v hiter nastanek razjed- preležanin.

Novosti pri predlogah za srednjo inkontinenco Abri Light

petek, julij 20, 2012 @ 11:07 dop
Avtor: admin

V vročih poletnih dneh je vsak sloj in milimeter odveč. S to težavo se vsak dan srečujejo osebe, ki imajo težave z inkontinenco. Kljub vročini pa je potrebna dobra zaščita in vpojnost, še bolj pomembna pa je zračnost materialov, ki omogočajo dobro prezračevanje kože in s tem manjšo možnost nastanka vnetij kože.

Nove predloge Abri Light Extra Plus dopolnjujejo že obstoječi program predlog za srednjo inkontinenco Abri Light. Po velikosti so enake že obstoječim predlogam za srednjo inkontinenco Abri Light Extra, vendar imajo izboljšano, višjo  vpojnost. Njihova oblika omogoča dobro prileganje vašemu telesu in optimalno diskretnost.

Zaščita suhe in obremenjene kože

petek, julij 20, 2012 @ 10:07 dop
Avtor: admin

Naj vas spomnimo na zaščito kože v poletnih mesecih. Naš program negovalne kozmetike Abena SkinCare smo dopolnili z dvema novima artikloma: kremo za intenzivno nego ter kremo za telo, ki sta primerni za nego in zaščito kože pri osebah z obremenjeno kožo zaradi prisotne inkontinence, kot tudi pri osebah s suho kožo.