Naj vaša koža zadiha – pripomočki za inkontinenco Abri Form Premium

ponedeljek, marec 21, 2011 @ 09:03 dop
Avtor: admin

Koža mora dihati. Program izdelkov za vse stopnje inkontinence Abena Premium z zračno zaščitno plastjo Air Plus koži omogoča ravno to, poleg tega pa je zmajšana možnost iztekanja urina ali blata ob pravilni uporabi in namestitvi. Zračno zaščitno plast Air Plus lahko primerjamo z Goretexom – materialom, ki se uporablja pri vodoodpornih oblačilih.

Air Plus zunanja zaščitna folija

Air PlusZunanja zaščitna folija v programu izdelkov za inkontinenco Premium je unikatna. Dve različni foliji sta laminirani v eno : zračna polietilenska ( PE ) in netkana polipropilenska ( PP ) folija.

Laminat dveh različni folij ima specifične prednosti:

  • Air Plus zaščitna folija je močnejša kot klasična PE folija in je skoraj neslišna
  • v primerjavi s klasično folijo je Air Plus na otip podobna tekstilu

Merjenje zračnosti pripomočkov za inkontinenco

Na trgu je velik izbor pripomočkov s tekstilu podobno, mehko, zaščitno folijo, vendar nekateri ne omogočajo zračenja kože pod pripomočkom. Stopnja zračnosti oz. zmožnosti prepuščanja toplote in vlage preko folije se meri v Lyssy-jih ali Mocon-ih. Po letih testiranj so v Abeni ugotovili, da naj bi bila optimalna stopnja zračnosti folije za pripomočke pri inkontinenci pribl. 1500 Lyssyev ( pribl.3000 Moconov ), ker je idealna kombinacija med zagotavljanjem optimalnih pogojev za kožo ter zaščito pred iztekanjem urina ter uhajanjem neprijetnih vonjev skozi folijo.
Več o programu Premium si lahko preberete na  ( manjka še povezava na novo stran Premium )

Izdelki za inkontinenco iz programa Premium so prvi, ki so pridobili nordijski Eko znak „the Swan“.

Eko znak „the Swan“ je uradni okoljevarstveni znak nordijskih držav. Izdelki s tem znakom imajo manj škodljivih vplivov na okolje kalpr ostali podobni izdelki. Eko znak tudi zagotavlja, da so izpolnjene vse visoke zahteve glede okoljevarstva s strani proizvajalca.
Kriteriji se nanašajo na celoten cikel izdelka, vsi vplivi na okolje so pisni in dokumentirani ter zajemajo pet področij: osnovne surovine, proizvodnjo, distribucijo in pakiranje, uporabo in odpadke.

Nordijski Eko znak je zavezujoč glede:

  • Osnovnih surovin – vsa celulozna vlakna morajo biti pridobljena iz gozdov, ki so pogozdena kot del trajnostnega gozdarstvaNordijski znak Swan
  • Podnebja – vse surovine in njihova obdelava morajo izpolnjevati stroge zahteve glede zmanjšanja emisij CO2 v ozračje
  • Škodljivih kemičnih substanc – kemične substance kot so parfumi, losioni, PVC, ftalati niso dovoljene
  • Nevarnih odpadnih vod – vse odpadne vode pri proizvodnji morajo biti „prečiščene“ t.j. vsebovati manj kot 0,15 kg AOX/t papirja*
    (*AOX= Absorbirani Organski Halogeni, katerih vsebnost se uporablja kot merilo onesnaženosti voda, so kombinacija različnih halogenov: fluoridov, kloridov, bromidov in jodidov)
  • Odpadkov – dovoljenih je maksimalno 5% odpadkov

Več o Eko znaku si lahko preberete na : www.abena.com ali www.ecolabel.dk