Okrepite svoj imunski sistem s sokom sibirske aronije

sreda, oktober 9, 2013 @ 11:10 dop
Avtor: admin
Prava sibirska aronija

 

Prihaja čas virusov, prehladov, viroz, grip,…in še bi lahko naštevala. Jaz sem eno virozico že prebolela :/  Ker ne želim več bolehati, smrkati ali pa slučajno obležati v postelji sem tudi sama začela z pitjem Soka aronije. Moram reči, da je počutje občutno boljše, pa tudi še vedno nisem prehlajena, kljub nenehnim temperaturnim razlikam. :)  

Naokoli je vse polno reklam z napisi: "Pripravite svoje telo na zimo in se izognite virusom in morebitnim virozam ali prehladom, ki jih v tem letnem času kar mrgoli." Kar pa le ni tako narobe razmišljanje, sploh, če si v nenehnem stiku s strankami. V trgovini podjetja Helpy d.o.o. so nedolgo nazaj na svoje prodajne police postavili sok, ki je narejen iz prave sibirske aronije o kateri je zadnje čase zelo veliko govora. Marsikdo sibirski aroniji reče tudi »Kraljica jagod« saj ima številne pozitivne lastnosti, ki ugodno vplivajo na organe v našem telesu in tudi posledično na naše počutje.

Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) je rastlina, ki izvira iz Severne Amerike, od koder so jo v vzhodne predele Evrope prinesli šele kasneje. njene številne pozitivne lastnosti so poznali že Indijanci, ki so jo uporabljali v prehrani. Znanstveniki so se začeli z njo ukvarjati šele v začetku devetdesetih prejšnjega stoletja. Vse odtlej tečejo intenzivne raziskave o njenih ugodnih in pozitivnih lastnostih.
 

 
Iz SIBIRSKE ARONIJE izdelujejo sok, ki je hladno stiskan, brez kakršnihkoli dodatkov in je 100 % koncentriran sok. Kar pa je najbolj pomembno, gre za sok iz prave sibirske aronije, ki ima mnoge pozitivne lastnosti in ugodne vplive na človeške organe.

Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocianina (največ od doslej poznanih sadnih vrst), folne kisline, vitaminov A, C (do 10-krat več južno sadje), več vrst vitaminov B, E in zelo redek vitamin P.

V aroniji so tudi betakaroten, kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor.

Zaradi zares ogromne količine tanina in flavonida (kjer ima glavno vlogo antocianin), aronijo smatrajo za najmočnejši, doslej poznani naravni antioksidant.

Po vseh teh navedbah bi marsikdo pomislil, da bi bilo potem bolje kupiti sadiko aronije v najbližji drevesnici in jo vzgajati na domačem vrtu, vendar učinki plodov doma vzgojene aronije ne bi bili enaki tistim, ki so zrasli v severnih predelih Evrope, predvsem v Sibiriji. Vsebnosti pozitivnih lastnosti v plodovih aronije v severnih predelih Evrope so boljše, zaradi podnebja in okolja v katerem le ta raste.

Naj vam povem še nekaj dejstev zakaj je sok aronije , ki ga imajo pri Helpy-ju res dober:

  • je narejen iz prave sibirske aronije
  • je koncentriran sok iz 100 % sibirske aronije
  • je brez dodatkov
  • ni rečen z vodo
  • priporočena dnevna količina je 0,33dl, kar pomeni da cela steklenica (0,75 L) zadostuje za kar 23 dni
  • za zdravje skozi celo zimo je dovolj, če naredite kuro z dvema steklenicama
  • za steklenico soka sibirske aronije se je dnevno potrebno odreči samo 1,40 € ali v prevodu eni kavi z mlekom  :)
     

Obiščite spletno trgovino Helpy, kjer si lahko naročite svojo steklenico zdravja  ;) lahko pa se tudi oglasite v maloprodajni trgovini v IOC Trzin.

 

Za več informacij lahko pokličete na 080 22 53 ali pišete na info@helpy.si