Pripomočki za preventivo (in zdravljenje) razjed zaradi pritiska

torek, marec 15, 2016 @ 08:03 dop
Avtor: admin

Preventiva se začne s podrobnim in rednim opazovanjem kože bolnika pri vsakodnevni negi, saj le tako lahko opazimo prve spremembe na koži in morebitne težave pravočasno preprečimo. Posameznik mora biti pozoren na vlažno kožo, prisotnost razpok in površinskih poškodb kože, edemov, povišane temperature, prisotnost ekcema ali osipa kože. Razjede se pojavijo lahko na vseh delih telesa. Najpogosteje so prisotne na trtici, bokih, petah, ritnicah, lopaticah, zatilju in ušesih., prav tako pa se lahko pojavijo kot posledica uporabe katetra, nazalne sonde ali kadar je oseba intubirana.

Pomembno je, da ohranjamo kožo suho in čisto, z uporabo vlažilnih krem in losjonov pa vzdržujemo njeno mehkobo in voljnost. Za preprečevanje nastanka razjed zaradi pritiska poleg obračanja oziroma spremembe položaja bolnika na dve uri uporabljamo različne blazine – (nad)vzmetnice za razbremenitev pritiska ter razne pozicijske blazine.

Pripomočki za preventivo in zdravljenje RZP:
Nadvzmetnica in vzmetnice:
1. Nadvzmetnica CuroCell S.A.M.
Gre za statično zračno blazino s pralno higiensko prevleko, ki omogoča visoko udobje, razbremenitev pritiska in zmanjšanje bolečine. Uporablja se kot nadvzmetnica za preventivo in zdravljenje razjed do vključno stopnje 2.
Higienska prevleka je pralna na max. 95° C.

 

Helpy_blog_CuroCell SAM
2. Vzmetnica Optimal 5 zone
Vzmetnica s pralno higiensko prevleko je namenjena uporabi v zdravstvenih in negovalnih ustanovah kot pomoč pri preprečevanju in zdravljenju razjed zaradi pritiska do vključno stopnje 2. Posebna oblika jedra blazine omogoča dobro razbremenitev pritiska na telo. Ima vdelan unikaten sistem sedežne funkcije, ki omogoča dobro oporo in udobje pri sedečem ali polsedečem položaju v postelji ter preprečuje posedanje in deformacijo blazine. Higienska prevleka je pralna na max. 95° C.

 

Helpy_blog_Optimal-5zon-Evac

3. Vzmetnica CuroCell AREA:
Vzmetnica s pralno higiensko prevleko je namenjena preprečevanju in zdravljenju razjed zaradi pritiska do vključno stopnje 3. Unikatna zgradba jedra, ki združuje peno in zrak, omogoča uporabniku visoko udobje, hkrati pa zelo dobro razbremeni in prerazporedi pritisk brez dodatne zunanje črpalke in električne energije. Sistem je samonastavljiv in izrablja uporabnikovo težo in položaj za distribucijo zraka iz in v zračne komore znotraj penastega jedra ter hkrati skrbi za uravnavanje pritiska na površini blazine. Higienska prevleka je pralna na max. 95° C.

Helpy_blog_CuroCell AREA

4. Vzmetnica CuroCell Cirrus:
Vzmetnica s pralno higiensko prevleko deluje na principu izmenjujočega se pritiska. Uporablja se za preventivo in zdravljenje razjed zaradi pritiska do vključno stopnje 4. Zaradi edinstvene kombinacije zračnih komor v jedru in mehke termo senzibilne pene mogoča uporabniku visoko udobje, hkrati pa odlično razbremeni pritisk. Primerna je kot protibolečinska vzmetnica, pri zelo lahkih in občutljivih uporabnikih ter v paliativni oskrbi. Higienska prevleka je pralna na max. 95° C.

Helpy_blog_CuroCell Cirrus

Pozicijske blazine:
Program pozicijskih in klinastih blazin Curera zadosti večini potreb po razbremenitvi in podpori bolniku. Pozicijske blazine so tudi v veliko pomoč pri nameščanju, vsakodnevni negi ter preoblačenju bolnikov. Na voljo so v različnih oblikah in velikostih glede na namen, brez ali s pralno higiensko prevleko, pralne na max. 95° C.

 

Pozicijske blazine

V našem podjetju omogočamo najem nadvzmetnice in vseh omenjenih vzmetnic. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali dilemo, se lahko obrnete na nas preko telefonske številke 080 22 53 oziroma preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani, kjer vam bomo z veseljem pomagali in vam svetovali.

Celotno paleto izdelkov Abena si lahko ogledate in kupite v spletni trgovini http://trgovina.helpy.si/ ali na naslovu Dobrave 7 a v IOC Trzin. Naročila sprejemamo tudi na brezplačni telefonski številki 080 22 53.