Zakaj uporabljati gel za dezinfekcijo rok ali krpico za razkuževanje predmetov?

četrtek, februar 28, 2013 @ 01:02 pop
Avtor: admin

Ob besedi dezinfekcija takoj pomislim na operacijsko dvorano, ki je čista tako, da bi lahko jedli s tal. Kaj pa vam prvo pade na pamet ob besedi dezinfekcija?

Vendar mi je zadnjič kolegica omenila, da tudi sama dostikrat uporablja Razkuževanje in dezinfekcijadezinfekcijska sredstva za razkuževanje rok in pa tudi predmetov. Kadar je na sprehodu s svojo malčico uporabi mini gel za dezinfekcijo, da ji razkuži roke predno se deklica loti svojega najljubšega popoldanskega prigrizka :) Uporablja pa tudi robčke za dezinfekcijo da z njimi razkuži igrače, ki »ne namenoma« romajo na tla :) Ker je pri nas našla gel za dezinfekcijo, ki vsebuje glicerin in ne izsušuje kože in ji jaz tega nisem omenila sem imela ta dan na jedilniku: »Jezikovo juho!«  :)

Dezinfekcija, dezinfekcija, dezinfekcija… Kaj sploh pomeni ta beseda? No malo sem pobrskala po spletu in ugotovila, da je dezinfekcija ali razkuževanje postopek kjer s fizikalnimi ali kemičnimi sredstvi zaviramo rast in uničujemo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. No ti škodljivi mikroorganizmi so pa razni virusi, glivice, različne bakterije, ki lahko povzročijo številne bolezni. Razkuževanje pa s pomočjo sredstev zavira in preprečuje širjenje nalezljivih bolezni.

Pri nas v Helpy-ju imamo veliko pakiranje 600ml dezinfekcijskega gela,Razkuževanje in dezinfekcija ki ima priročno pumpico za doziranje s katero lahko ekonomično doziramo količino gela za enkratno uporabo pri enkratnem razkuževanju naših rok. Za vse popotnike in popotnice pa imamo tudi male priročne 80ml in pa 120ml doze z gelom za dezinfekcijo rok, ki jih lahko enostavno uporabite na poti, kjer nimate dostopa do vode in mila. Gel za dezinfekcijo se hitro in popolnoma vpije v roke in ne pušča občutka lepljivosti. Vsebuje tudi glicerin, ki uravnava naravno vlažnost kože tudi po večkratni uporabi, ki ne izsušuje kože rok.

Za razkuževanje površin pa vam priporočamo krpice za razkuževanje površin.